Avoimet ovet Kerava-Tuusulan uudella paloasemalla 2.9.

Keravan ja Tuusulan uudella yhteisellä paloasemalla on kaikille kiinnostuneille ovet avoinna lauantaina 2.9. klo 10–14 osoitteessa Palokulmankuja 2, 04340 Tuusula (Kulloontien varressa, osoite ei vielä löydy karttapalveluista).

Tavattavissa on palomiehiä, ensihoitajia ja turvallisuusalan asiantuntijoita sekä Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta että vapaapalokunnasta. Virtuaalisammuttimella voit kokeilla, miten tulipalon sammuttaminen sinulta onnistuisi.

Tarjolla on kahvia, mehua ja pullaa.

Tervetuloa koko perheen kera tutustumaan toimintaamme ja tiloihimme!

Kerava-Tuusulan uusi paloasema

Taustaa:

Uudella paloasemalla työskentelee 24/7 tusinan verran pelastusalan työntekijöitä sekä lisäksi turvallisuusalan henkilöstöä kuten palotarkastajia ja turvallisuuskouluttaja. Yhteensä henkilöstöä on noin 60. Samassa rakennuksessa toimii Tuusulan VPK.  Toiminta on siirtynyt tiloihin tällä viikolla.

Kalusto siirtyi pääosin Tuusulan ja Keravan vanhoilta paloasemilta, mutta uutena tuli ns. raskaspelastusauto. Välineistöä on erilaisiin pelastustarpeisiin kuten vesi- ja maastopelastamiseen sekä haitallisten ja vahingollisten aineiden torjuntaan. Letkuhuoltoa varten on nykyaikainen koneisto ja letkutorni on lähinnä maamerkki ja harjoitteluväline, toteaa pelastusjohtaja Jyrki Landstedt.  

Aseman suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota työturvallisuuteen ja sitä myöden siisteyteen ja puhtauteen. Landstedt kertoo, että likaisia välineitä ja laitteita ei tuoda lainkaan puhtaisiin tiloihin, vaan ne huolletaan niille varatuissa tiloissa.

Paloaseman pääurakoitsijana oli Varte Oy ja pääsuunnittelijana PR-Arkkitehdit Oy. 

Tilastoja Keravan ja Tuusulan alueilta vuodelta 2016:

Asukasmäärä Tuusula 38 558, Kerava 35 551*

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksella oli hälytyksiä yhteensä 7114, joista Keravan alueella 482 ja Tuusulan alueella 524. Keravalla sammutustehtäviä 201 ja muita pelastustehtäviä 281 ja Tuusulassa vastaavat luvut olivat 160 ja 364.