Ilotulitteiden turvallinen käyttö

Ota uusi vuosi vastaan turvallisesti tutustumalla seuraaviin ilotulitteita koskeviin ohjeisiin!

Ilotulitteiden säilytys ja kuljettaminen

Pakkaa ilotulitteet kotimatkan ajaksi huolellisesti. Autossa ilotulitteet kannattaa sijoittaa auton takakonttiin, jolloin ne eivät ole esimerkiksi lasten ulottuvilla takapenkillä.

Asuinhuoneistossa tai huonetiloissa, joissa oleskelee ihmisiä, saa säilyttää enintään 5 kg ilotulitusvälineitä. Määrä tarkoittaa ilotulitusvälineissä olevan räjähtävän ja pyroteknisen aineen määrää, jota tulitteissa on käytännössä noin yksi neljäsosa. Sallittu säilytysmäärä on siten kokonaispainoksi muunnettuna noin 20 kg.

Muistathan, että on ehdottomasti kiellettyä säilyttää ilotulitteita ullakoilla, kellarikomerossa tai muissa yhteisissä tiloissa, joita esimerkiksi kerrostaloissa ja rivitaloissa on.

Ilotulitteiden ampuminen

Tutustu käyttöohjeisiin ja mieti ilotulitusta etukäteen hyvissä ajoin. Noudata seuraavia ohjeita:Tukes ilotulitusKlikkaa kuvaa nähdäksesi sen isompana!

Ilotulitetta EI saa ampua, jos:

  • tulite ei ole ehjä
  • tulitteen sytytyslanka ei näy kunnolla
  • tulilanka on kastunut eikä syty kunnolla
  • olet humalassa
  • et ole aivan varma, miten tuotetta tulee käyttää
  • olet alaikäinen.

Huomioi myös, että ilotulitteiden käyttöä on saatettu rajoittaa tietyillä alueilla. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella ilotulitteita ei saa käyttää Vantaalla Keravanjoen, Jokiniementien, Heidehofintien, Tikkurilan maalitehtaan lounaispuolella ilmansuunnassa kaakko-luode kulkevan kevyen liikenteen väylän sekä rautatien väliin jäävällä alueella. Lue rajoitukseen liittyvät lisätiedot ja katso tarkka aluekartta TÄÄLTÄ

Lisätietoja, ohjeita ja aiheeseen liittyviä hyödyllisiä viedoita löytyy TÄÄLTÄ.