Kerava-Tuusulan paloasema vihittiin käyttöön

 Kerava-Tuusulan asema otettiin käyttöön alkusyksystä 2017 ja virallisia vihkijäisiä juhlittiin tänään keskiviikkona. Vihkimisen ja perinteisen letkun katkaisun suoritti ministeri Paula Risikko.

Uuden uutukainen paloasema korvaa vanhat Tuusulan ja Keravan paloasemat, jotka sijaitsivat vain 7 kilometrin päässä toisissaan. Uusi asema sijaitsee keskeisessä paikassa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Pelastusjohtaja Jyrki Landstedt toteaa, että pelastustoimi on mitä suurimmassa määrin kunnan lähipalvelu ja näkee, että se tulee sellaisena säilymään myös jatkossa maakuntauudistuksen jälkeen.  

Sisäministeri Paula Risikko painotti puheessaan pelastustoimen vahvaa roolia varautumisen kentässä tulevan maakuntauudistuksen jälkeen. Lisäksi hän totesi, että pelastusaseman näkyvä sijainti itsessään on turvallisuudentunnetta lisäävä tekijä kansalaisten keskuudessa

Palokuntien perinteet näkyvät selkeästi aseman sisustuksessa suurien vanhojen printtikuvien muodossa. Uutta asemaa koristaa näyttävästi keraamikko Taina Kurtzen suuri keramiikkareliefi, joka sijaitsi aiemmin Keravan paloasemalla. Rakennuksen suunnittelun lähtökohtina olivat työturvalli­suus, toiminnalliset ratkaisut ja ympäristöystävälli­syys sekä energiatehokkuus, toteaa pelastusjohtaja Landstedt.

Puhdas asema -konseptissa likaantuneet varusteet puhdistetaan erillisessä osastossa, mikä estää käryjen, noen, lian ja muiden aineiden kulkeutumisen muihin tiloihin. Varusteet riisutaan jo palopaikalla kertakäyttöpussei­hin, joten myös kalusto pysyy puhtaana.

Asema on raken­nettu huoltovapaasta corten-teräksestä ja rakennuksen pitamateriaalit sisäpuolella toimivat myös ilmaa puhdistavina rakenteina. Ulkopinnan teräs vaihtaa väriään niin valon kuin ilman kosteudenkin mukaan.

Tontin nosto on toteutettu vaahtolasilla, joka toimii myös routa­eristeenä. 2 500 m2:n rakennus valmistui syksyllä 2017. Rakennuttajana toimi Kiinteistö Oy Keravan ja Tuusulan paloasema ja pääsuunnittelijana P&R Arkkitehdit.

Aseman osoite on Palokulmankuja 2, mutta sijainti ei löydy vielä esim. Google Mapsilla.

 

Asemasta on laadittu esite, joka löytyy mm. verkkosivuiltamme.