Leila Kallioniemi toimi esimerkillisesti tulipalossa

Leila Kallioniemi palkittiin esimerkillisestä toiminnasta Vantaan Metsolassa sattuneessa tulipalotilanteessa. Tilanne oli saanut alkunsa, kun asunnossa olevat koirat olivat havitelleet ruokaa hellan läheisyydestä ja samalla saaneet hellan päälle. Tämän tapahtuman aikana tavaraa oli kaatunut hellalle ja syttynyt palamaan. Asukkaan palovaroitin herätti läheisyydessä olleiden henkilöiden huomion. 

Leila toimi tilanteessa mallikkaasti; ohjeisti toista henkilöä soittamaan apua ja samalla itse lähti sammuttamaan paloa. Vaikka varsinaista alkusammutuskalustoa ei ollut, hän onnistui märillä pyyhkeillä tukahduttamaan alkaneen palon.

Tällä toiminnalla hän pelasti asunnon kaksi koiraa, sekä pahimmassa tapauksessa kokonaisen paritalon. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos kiittää Leilaa rohkeasta ja upeasta toiminnasta luovuttamalla hänelle sammutuspeitteen.

Tietoa palovaroittimista:

  • Kodin jokaisen kerroksen alkavaa 60 neliömetriä kohden tulee olla vähintään yksi palovaroitin.
  • Sijoita palovaroitin kattoon vähintään puolen metrin päähän nurkista. Näin savu pääsee varoittimeen esteettä. Huolehdi palovaroittimien paristojen vaihdosta. Paristolla toimivien palovaroittimien paristot tulee vaihtaa normaalisti vuoden välein. Markkinoilla on myös 5 tai 10 vuoden paristoilla toimivia palovaroittimia.
  • Testaa palovaroitin kuukausittain ja etenkin, jos olet ollut lomalla. Testaus tehdään painamalla laitteessa olevaa testinappia.