Poliisi varoittaa valepalotarkastajasta Helsingissä

Helsingin poliisille on tehty rikosilmoitus, jonka mukaan palotarkastajaksi esittäytynyt mies oli tunkeutunut väkisin vanhemman rouvan asuntoon Helsingin Meilahdessa maanantaina 21.11.2016. (Linkki poliisin tiedotteeseen)

Palotarkastajina esiintyvistä huijareista on ilmoitettu poliisille myös aiemmin elokuun ja syyskuun aikana Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella Hyvinkäällä ja Länsi-Vantaalla. (Linkki pelastuslaitoksen tiedotteeseen)

Pelastusviranomainen muistuttaa, että epäilyttävältä vaikuttavia ihmisiä ei kannata päästää omaan kotiin. Palotarkastuksia suorittava pelastusviranomainen pukeutuu virkapukuun ja osoittaa henkilöllisyytensä pelastusviranomaisen henkilökortilla.

Pelastusviranomaiseksi esittäytyvän henkilön pyrkiessä asuntoosi, pyydä aina esittämään pelastusviranomaisen henkilökortti, ennen henkilön päästämistä sisälle.

Jos tilanne vaikuttaa epäilyttävältä, voi olla yhteydessä Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen tilannekeskukseen 09-8394 0000. Kiireellisissä ja uhkaavissa tapauksissa tulee soittaa suoraan yleiseen hätänumeroon 112. 

Huijarien toiminnasta kannattaa kertoa iäkkäämmille läheisille, jotka eivät välttämättä seuraa uutisointia.